topleftround (1K)   toprightround (1K)




...kini anda di bayar menggunakan prepaid!
Jadilah Pengguna Tune Talk Tone Excel
spacer

Tarikh:




Penaja Anda:

Ismail Ibrahim
Bandar Puncak Alam,
Selangor,
Malaysia.

IDP:  10005

Tel: 010-5383035

EMail:
maelsa2@gmail.com


























Soalan Lazim

Soalan-Soalan Umum
(Rujukan dari portal toneexcel.com)

Soalan-Soalan Umum Tone Excel

-Bagaimana saya mendaftarkan tajaan baru saya kedalam sistem Tone Excel?

Isikan borang pendaftaran rasmi Tone Excel dan: -

  •     Hantarkan ke pusat servis anda; atau
  •     Hantarkan ke cawangan; atau
  •     Hantarkan ke pejabat Tone Excel

-Bagaimana saya menyemak rangkaian dan penyata pendapatan saya?

  1.     Layari www.toneexcel.com.
  2.     Masukkan username (NRIC anda / # Paspot) and kata laluan.
  3.     Anda boleh menyemak rangkaian anda di "View Genealogy (Uni Level)".
  4.     Anda boleh menyemak penyata pendapatan anda di "Statement".

-Boleh saya mengemaskini informasi saya (profil, info bank, pewaris dan kata laluan) di sistem Tone Excel?

Ya, anda boleh.

  1.     Layari www.toneexcel.com.
  2.     Masukkan username (NRIC anda / # Paspot) and kata laluan.
  3.     Anda boleh kemaskini profil anda di "Edit Profile".
  4.     Anda boleh kemaskini info bank anda di "Edit Bank Info".
  5.     Anda boleh kemaskini pewaris anda di "Edit Beneficiary Info".
  6.     Anda boleh tukar kata laluan anda di "Change Password".

-Bagaimana saya boleh membuat laporan tentang sebarang isu?

Jika anda mempunyai sebarang isu, anda boleh menghantar emel ke info@toneexcel.com.

-Adakah "Credit Transfer" dikira sebagai tambah nilai?

Tidak. Anda boleh memberi kredit kepada kawan yang memnggunakan talian TuneTalk, tetapi ia tidak diambil kira sebagai tambah nilai. Oleh itu, ia tidak dikira dalam pengiraan komisen.

-Kenapa saya tidak mendapat komisen saya?

Terdapat 4 kemungkinan kenapa ia demikian: -

  1.     Anda tidak memenuhi tambah nilai bulanan minimum sebanyak RM20.
  2.     Jumlah komisen anda tidak melebihi RM RM30.
  3.     Talian TuneTalk anda telah luput.
  4.     Akaun bank anda tidak penuh. Sila kemaskinikan informasi tersebut.

-Kenapa bonus Fast Track anda tidak diterakan dalam penyata?

Kawan yang anda rujuk belum lagi membuat panggilan / SMS yang pertama. Jadi sila suruh mereka berbuat demikian.

-Jika sim kad Tone Excel saya hilang / rosak, bagaimana saya mendapatkan gantian sim kad?

  1.     Buat laporan ke Khidmat Pelanggan Tune Talk di 13100.
  2.     Hubungi pusat servis atau cawangan terdekat anda dan membeli sim kad gantian yang baru.
  3.     Hubungi Khidmat Pelanggan Tune Talk dan memberi nombor sim kad gantian itu.
  4.     Sim kad gantian baru adalah RM10.
  5.     Hubungi Khidmat Pelanggan Tone Excel untuk kemaskinikan informasi sim anda.


Soalan-Soalan Teknikal TuneTalk
(Rujukan dari portal toneexcel.com)


-Bagaimana saya menyemak baki saya?

Hanya dail *133# dan tekan SEND.

-Bagaimana saya tambah nilai akaun saya?

Anda boleh membeli tambah nilai dari lokasi-lokasi yang ada terjual.

Tekan *122*<16 digit PIN tambah nilai># dan tekan SEND.

-Jika saya mempunyai sebarang isu teknikal, siapakah saya boleh hubungi?

Anda boleh hubungi Khidmat Pelanggan TuneTalk dengan dail 13100 atau 03-79490000. Anda boleh mendapatkan perkhidmatan pelanggan dari 9.00pagi ke 9.00malam.

Sila memberi informasi-informasi sedemikian: -

  •     Nombor sim kad (tertera dibelakang sim kad anda)
  •     NRIC / # Paspot
  •     Nama
  •     No. Tel.

-Bagaimana jika saya ingin membuat laporan tentang perkhidmatan talian?

Jika anda mempunyai sebarang masalah, sila hantar emel ke customer.care@tunetalk.com.

-Bolehkah saya kekal nombor semasa talian lain saya di TuneTalk?

Boleh. Ia dinamakan Mobile Number Portability (MNP), ataupun dikenali sebagai Port-In.
Anda boleh berbuat demikian atau pusat servis atau cawangan terdekat anda.

-Kenapa MNP saya tidak diluluskan?

3 kemungkinan kenapa port-in tidak diluluskan

  1.     Bukan dalam talian prabayar.
  2.     Informasi (Nama) yang didaftarkan dalam dua talian tidak sama.
  3.     NRIC / Paspot yang didaftarkan di TuneTalk dan port-in tidak sama.

Langkah: -

    Pergi ke Perkhidmatan Talian (i.e. Maxis, Digi, Celcom).
    Semak dan pastikan NRIC dan nama didaftarkan.
    Beritahu Tone Excel untuk proses jika informasi anda adalah betul.


-Apa yang saya boleh buat jikalau sim kad saya tidak boleh buat atau menerima panggilan?

Anda boleh berbuat demikian dulu: -

  •     Pergi ke setting telefon.
  •     Pilih setting rangkaian.
  •     Pilih rangkaian "MANUAL".
  •     Layari rangkaian yang ada dan pilih rangkaian yang lain(i.e. Maxis, Digi) sehingga talian anda menunjukkan "PANGGILAN KECEMASAN".
  •     Cuba sekali lagi dan sekarang pilih My Celcom or Tune Talk.
  •     Tutup telefon bimbit dan buka balik selepas 15 minit.
  •     Cuba buat panggilan keluar.
  •     Jikalau tidak boleh lagi, sila hubungi Khidmat Pelanggan TuneTalk di 03-79490000.

-Apa yang saya boleh buat jikalau sim kad saya tidak boleh menerima atau membuat SMS?

Anda boleh berbuat demikian dulu: -

  •     Pergi ke message setting.
  •     Pilih text message.
  •     Cari nombor pusat servis dan masukkan (+6019 3900045) / tukar APN.
  •     Tutup telefon bimbit dan buka balik selepas 15 minit.
  •     Cuba dapatkan message dari rangkaian yang lain atau buat SMS keluar.
  •     Jikalau tidak boleh lagi, sila hubungi Khidmat Pelanggan TuneTalk di 03-79490000.

-Bolehkah saya aktifkan GPRS saya?

Ya anda boleh. Sila ikut langkah-langkah tersebut.

Konfigurasi automatic
Teken "SET" (tanpa ") ke 20999. Anda akan menerima satu message. Sila SAVE message tersebut.

Konfigurasi manual
Pergi ke telefon bimbit menu konfigurasi data anda dan masukkan seperti demikian: -
APN : tune talk
Username : Tiada username. Biarkan kosong
Password : Tiada password. Biarkan kosong
DNS : 0.0.0.0
Gateway : 0.0.0.0

-Bagaimana saya aktifkan akaun TuneTalk SelfCare saya?

Anda boleh aktifkan akaun TuneTalk SelfCare dengan langkah-langkah dibawah.

  •     Masukkan sim kad kedalam telefon bimbit anda.
  •     Tambah nilai dan pastikan talian anda aktif.
  •     Layari laman Tune Talk SelfCare: www.tunetalk.com.
  •     Masukkan NRIC anda / # paspot dan nombor TuneTalk.
  •     Klik Reset.

    Anda akan menerima kata laluan sementara.
    Ahli-ahli yang sudah mempunyai akaun TuneTalk SelfCare boleh menggunakannya.
    Jika sudah berjaya masuki akaun anda, sila tukarkan kata laluan.
    Jika anda mempunyai sebarang masalah ataupun pertanyaan, anda perlu emel atau hubungi Khidmat Pelanggan TuneTalk di 03-79490000.


Soalan-soalan lazim lain.

1. Bagaimana nak sertai program ni?
Untuk sertai program ni anda perlu dapatkan SIMKad, aktifkan SIMKad dan daftar jadi agen atau affiliate referral program Tone Excel WOW.


2. Berapakah bayaran yang dikenakan?

Bayarannya ialah RM 98.60 untuk kos SIMKad Tone Excel dan RM 10 untuk caj Kurier  (RM 98.60 untuk dalam Semenanjung Malaysia dan Sabah/Sarawak)


3. Adakah saya akan mendapat web replika untuk promosi seperti ini?

Ya, sesiapa saja yang join, akan mendapat web replika seperti ini
http://www.toneexcel.alammall.com/nama_anda

4. Bilakah saya akan terima SIMKad selepas membuat bayaran?

SIMKad akan diposkan menggunakan kurier dan akan sampai dalam masa 2 atau 3 hari waktu bekerja, bergantung pada lokasi anda.


5. Bolehkah warganegara asing sertai program ni?

Ya boleh dengan syarat ada nombor passport dan akaun bank di Malaysia

6. Berapa maintain bulanan dan apa akan terjadi jika saya tak maintain?
Maintain bulanan ialah membeli topup (Tune Talk) sejumlah RM30 dalam masa sebulan, boleh beli sikit-sikit secara terkumpul. Jika tak maintain RM30, secara automatik anda tidak lagi layak mendapat insuran perlindungan atau insuran PA yang bernilai RM100,000.00.  Maintain bulanan untuk layak mendapat komisyen dari topup downline anda ialah RM20 sebulan. Jika topup anda kurang RM20 pada bulan itu, anda tidak layak menerima komisyen dari topup downline anda pada bulan tersebut sahaja.

7. Bila dan siapakah yang akan membayar komisyen saya?

Komisyen akan dibayar pada setiap 21hb terus ke akaun bank anda dengan syarat ada baki minimum RM30 dalam ewallet. Komisyen dibayar oleh pihak Tone Excel Sdn Bhd.

8. Bagaimana dengan coverage Tone Excel WOW?
TuneTalk menggunakan infrastruktur Celcom. Jika coverage Celcom di kawasan anda ok maka TuneTalk pun sama juga.  [Tone Excel menggunakan Tune Talk sebagai pembekal talian atau Service Provider]

9. Bagaimana dengan insuran PA Etiqa Takaful yang di janjikan?

Insuran PA Etiqa Takaful hanya aktif setelah bulan ketiga dan seterusnya. 2 bulan pertama atau 60 hari, adalah tempoh bertenang dan kita dikehendaki kekalkan topup setiap bulan itu sekurang-kurangnya RM30 sebagai syarat layak mendapat insuran PA Etiqa Takaful bermula dari bulan ketiga.
Bulan-bulan seterusnya juga perlu maintain topup RM30 setiap bulan untuk mendapat faedah insuran PA Etiqa Takaful.


10. Bolehkah pengguna pascabayar atau postpaid join dan kekalkan nombor lama?
Pengguna postpaid boleh join dengan cara berikut:

1 Perlu mohon dari service provider (Celcom, Maxis dn lain-lain) untuk tukarkan nombor sedia ada dari plan postpaid ke plan prepaid.

2 Perlu jelaskan bil-bil tertunggak jika ada ketika gunakan plan postpaid (Celcom, Maxis dan lain-lain). Penukaran plan postpaid ke plan prepaid akan diberi hanya setelah bil-bil berkaitan di jelaskan.

3 Setelah berjaya menukar kepada prepaid, boleh lah tukarkan kepada service Tune Talk dan kekalkan mengguna nombor lama.

11. Bagaimana Konsep perniagaan WOW ToneExcel Referral Program ini?
Kerja anda hanyalah menjual SIMKAD handphone ToneExcel ( yang menggunakan perkhidmatan TuneTalk ) kepada saudara mara, adik beradik, sahabat handai, rakan taulan. Hasilnya kepada anda ialah, jika mereka top-up prepaid mereka maka anda akan dapat komisyen.

12.  Berapa harga sekeping SIMKAD Tunetalk-ToneExcel ini?
Harganya sekeping RM 98.60 ( yang mengandungi kredit/air time sebanyak RM30)
  
13.  Berapakah charge panggilan dan sms yang dikenakan?
28 sen panggilan seminit dan 10 sen sekali sms.

14.  Dimanakah boleh top-up prepaid ini?
Anda boleh top-up prepaid tunetalk di seluruh Malaysia (termasuk Sabah/Sarawak), seluruh stesen minyak yang menggunakan e-pay, sebahagian besar kedai yang menjual prepaid, maybank2u, cimbclick, dan banyak lagi.

15.  Apakah kelebihan lain jika saya menggunakan prepaid Tunetalk-ToneExcel ini?
Anda boleh mengekalkan nombor lama, anda diberi insurance kemalangan sebanyak RM100,000 dan juga peluang untuk menjana pendapatan sampingan yang lumayan.

16.  Adakah saya kena top-up minima RM30 tersebut sekali gus atau boleh sedikit-sedikit?
Kedua-duanya boleh, sekali gus pun boleh sedikit-sedikit pun boleh, asalkan jumlahnya paling kurang RM30

17.  Apa jadi pada bulan tersebut saya top-up jumlahnya tak sampai RM30?
Jika sebulan anda tidak maintain RM30, secara automatik faedah insuran Etiqa Takaful yang bernilai RM100,000.00 itu akan terbatal.
Anda masih layak menerima komisyen dari penggunaan topup downline anda kerana syarat menerima komisyen downline anda ialah maintain hanya RM20 sebulan.
Jika penggunaan anda pada bulan itu kurang RM20, anda tidak layak menerima komisyen dari penggunaan topup downline anda.
Keahlian anda dalam program affiliate adalah kekal.


18.   Bagaimana jika saya ingin mengekalkan nombor lama.
Ikuti cara-cara untuk mengekalkan nombor lama. Sila rujuk dibahagian KEKAL NOMBOR.

19.  Setelah saya menyertai perniagaan ini, apa yang perlu saya lakukan?
Lakukan promosi dan ceritakan tentang peluang perniagaan hebat ini kepada rakan-rakan anda.

20.  Bagaimana saya ingin menaja orang lain secara?
Pertama bantu mereka untuk mendapatkan SIMKAD Tunetalk-ToneExcel ini
Kedua bantu mereka aktifkan SIMKAD tersebut. (Sila rujuk dibahagian AKTIF SIMKAD)
Ketiga daftarkan mereka dibawah anda. (Sila rujuk di bahagian DAFTAR DOWNLINE)


21.  Bagaimana cara promosi perniagaan ini?

Dicadangkan supaya anda menggunakan 2 cara untuk mempromosikan perniagaan ini.

a. Secara online.
Gunakan url web promosi anda dan iklankannya di facebook, iklan percuma, email rakan-rakan, dan lain lain lagi.

b. Secara Offline.
Anda hanya perlu bersembang dengan rakan-rakan anda dan terangkan kepada mereka tentang peluang ini atau beri katalog kepada mereka.

22.   Bagaimana untuk saya mendapatkan satu website percuma untuk saya mengembangkannya secara online?
Anda boleh memohon untuk memiliki website promosi secara PERCUMA.

23.  Boleh terangkan lebih lanjut mengenai insurance Etiqa Takaful Ini?
Sebagai pengguna tunetalk-toneexcel anda layak untuk menerima PA Insurance PERCUMA bernilai RM100,000 daripada Etiqa Takaful. Insuran ini hanya untuk ahli yang aktif dan berumur 12 - 65 tahun sahaja. Tolong jangan hilangkan sebahagian SIMKAD anda yang tertulis nombot 16 digit dibelakangnya.

Untuk segala claim dan pertanyaan, anda hanya perlu hubungi Claim Helpdesk di talian 1-300-88-1007

24.  Bolehkah saya nak sponsor ahli keluarga saya tetapi pembayaran komisyen terus ke akaun bank saya?
Boleh. Apa yang perlu dilakukan adalah didalam member area mereka, dibahagian bank akaun info masukkan maklumat bank anda dan jangan lupa fax kan borang penyerahan komisyen ini ke 03-9056 3844. 

25.  Saya telah menggunakan simkad tunetalk biasa yang berharga RM8 dikedai, bolehkah saya ingin mengekalkan no tunetalk ini kepada SIMKAD Tunetalk-ToneExcel saya yang baru?
Boleh.
Anda hanya perlu telefon nombor ini 03-79490000  dan beritahu mereka yang anda ingin menukar SIMKAD tunetalk biasa kepada TuneTalk-ToneExcel tetapi ingin mengekalkan no tunetalk yang lama itu.


26.  Saya tidak pandai komputer, tiada laptop, tiada broadband, boleh kah saya jalankan perniagaan ini?
Boleh.
Dibawah ini saya terangkan cara2nya.
1. Terangkan mengenai peluang perniagaan ini kepada saudara mara dan sahabat anda.
2. Jika mereka ingin menyertai program ini dibawah anda, berikan borang pendaftaran dan suruh ia isikan.
3. Berikan dia sekeping SIMKAD Tunetalk_ToneExcel dan jangan lupa minta RM 98.60 (Modal anda tu, penting)
4. Call saya untuk bantuan mengaktifkan SIMKAD dan pendaftaran Affiliate.
5. Poskan borang pendaftaran yang asli ke service centre anda (alamat di beri bersama pesanan SIMKad.


27. SOALAN: Saya dari Singapore sangat tertarik dengan program WOW ini, bila agaknya Tunetalk akan memasuki pasarang Singapore?
Untuk penggunakan line TuneTalk, mereka boleh gunakan handphone mereka keseluruh dunia, sama seperti handphone yang lain, charge roaming akan dikenakan sahaja, cuma program WOW ini besar kemungkinan akan memasuki Thailand dan SIngapore pada tahun ini juga 2011.

28. SOALAN: Saya dah berjaya buat proses port in utk kekalkan no lama, tapi handphone saya boleh receive call sahaja tapi tak boleh call out?
Itu disebabkan masalah setting pada handphone anda sahaja. Bukan masalah simkad. Jadi saya cadangkan anda call 0105000969 dan bercakap dengan Nurul atau Zureen (dari ToneExcel) dan minta bantuan dia ajarkan cara2 nak setting handphone anda.

29. SOALAN: Saya dah cuba sendiri buat proses (Port In) utk kekal no maxis lama saya, tapi sampai sekrang masih tak berjaya lagi?
Proses nak kekalkan nombor lama, perlulah menggunakan IC yang sama, jika di maxis anda pakai IC lain, dan di TuneTalk anda pakai IC lain, sudah pasti Maxis tidak akan melepaskan pelanggan mereka. Apa yang perlu dilakukan adalah anda talipon sendiri kepada telco talipon anda dan cuba periksa terlebih dahulu apakah IC yang digunakan dahulu semasa pendaftar. Jika tak sama, pasti proses port-in tidak dapat dilakukan.

30. SOALAN: Bagaimana ingin saya pastikan samada seseorang itu telah didaftarkan dibawah saya atau tidak, dan juga bagaimana untuk saya mengetahui no ID mereka?
Cara yang mudah adalah masuk kedalam member area anda (www.toneexcel.com) dan klik di Geneology, selepas itu dekatkan cursor pada gambar tersebut dan ia akan tunjukkan no ID downline anda.

31. SOALAN: Masalah untuk TAC numbered. Bila TT akan dapat keizinan dari pihak bank apabila nombor lama ingin dikekalkan?
Semua bank di Malaysia seperti CIMB Click, Maybank2u, BSN dan lain-lain, sudah boleh menghantar TAC ke no tunetalk. Sila hubungi TuneTalk Careline jika perlu kepastian.

32. SOALAN: Saya rasa keliru mengenai program WOW program tunetalk-toneexcel ini, ada sesetengah web beritahu minima maintain setiap bulan RM20, ada yang tulis RM30 ada pula yang kata RM38. Yang mana satu betul?
Yang betul adalah RM20. Dulu memang RM38, tetapi sekarang adalah RM20 sahaja. Yang RM50 tu saya rasa adalah cadang mereka untuk kita supaya kekal mendapat perlindungan insuran yang diberikan oleh Etiqa Takaful. Etiqa Takaful memberi syarat kepada pengguna Tunetalk untuk kekal didalam insuran tersebut mereka perlu maintain topup sebanyak RM50.




* Soalan dan jawapan akan ditambah dari semasa kesemasa.


WOW Tone Excel - Tune Talk Affiliate Referral Program

Kini anda di bayar menggunakan prepaid!

Tone Excel Tune Talk AirAsia Free Ticket


BONUS SIMKad Tune Talk dan program Tone Excel ini :

Tukar poin topup prepaid 
anda kepada nilai tiket penerbangan AirAsia.

Promosi berterusan Mata 
Ganjaran dari Air Asia 
(Tiada tarikh tempoh)


Pengguna Tune Talk di beri insuran perlindungan dari Etiqa Takaful bernilai RM50,000.00


Program referral yang mudah dan menjana pendapatan berterusan.


Promosi berterusan berupa baucer, diskaun dan cabutan bertuah.


Komisyen dari orang topup anda dapat, walaupun anda sedang tidur, bekerja, bermain atau beristirehat.



Link syarikat
(Klik logo)


Tone Excel Sdn Bhd

Tone Excel Helpdesk
Tel: 010 500 0969



Tune Talk Sdn Bhd

Tune Talk Careline
Tel: 010 500 1333








Free SEO Tools

Free SEO Tools




Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!